Globen 2012

Globen 2012

På Stockholm International Horse Show i Globen 2012 var vi med som ett nummer i jubileumsshowen. Nedan följer både bilder och filmer från det äventyret där vi hade med 10 ston plus föl samt en godkänd hingst. Numret gick ut på att visa en flock med Gotlandsruss i som de är i sin naturliga miljö (trots att detta nummer trots allt tog plats i Globen).

De som var med var...

Fanér 553


Enja 4115

stofölet Soraya KL (e:Ursus 512), 41p diplom

Fonda 4295

stofölet Sally KL (e:Hadar 539), 42p diplom

Fredja 4223

stofölet Slända KL (Stans 622), 39p

Glamour 4333

stofölet Skreja KL (Djazz 605), 43p diplom

Irina 4543

hingstfölet Skans KL 698, godkänd hingst 40p

Nancy KL 5196

hingstfölet Stabil KL 694, godkänd hingst 42p

Jota KL 4658

stofölet Salvia KL

Lekra KL 4979

stofölet Savanna KL, 41p diplom

Mynkta KL 5075

hingstfölet Spader KL

Mira KL 5072

hingstfölet Standar KL

2012-11-30

Igår smygstartade Stockholm International Horse Show i Globen och det var första gången vi körde vårt shownummer inför publik. Det gick kanonbra och vi har fått fin respons från många håll. Då vi alla är perfektionister i gruppen har vi däremot hittat lite förbättringspotential och förhoppningsvis ska allt sitta ännu bättre ikväll när det blir en större publik.

2012-12-01

Så var det då dags för den stora premiären igår kväll. Invigningen startade med att PG Gyllenhammar höll ett inledande tal. Innan invigningsceremonin kom han fram och klappade Fanér samt frågade om han fick ta hästen in på arenan i stället för den officiella sponsorns bil. Vi svarade att han fick välja vilken han ville att hoppa upp på, varpå Gyllenhammar föll i skratt.

Våra gotlandsruss har verkligen varit fantastiska. Det kommer stora ridhästar som ska trycka sig förbi i en smal gång, bilar, fyrhjulingar, och truckar med hinder etc. och alla 21 russ beter sig som om det är en del av vardagen. Våra stalltjejer har lagt ner massor med tid på att arbeta med fölen och det har verkligen gett ett tydligt resultat.

De organisatoriska korrigeringar vi gjorde efter smygpremiären gav positivt utfall. Igår flöt allt på helt utan problem och vi hoppas att publiken var nöjda med det de fick se. Det gick ett sus genom publiken när alla ston och föl äntrade Globen i full karriär och mötte upp hingsten i mitten. Efter en kort stund klappade publiken i takt till musiken. Det var så häftigt att det gick en rysing genom kroppen. Efter 2-3 varv på arenan tog Fanér spetsen och vägledde flocken ut ur Globen.

2012-12-02

Igår hade vi två uppvisningar av våra hästar, varav en var under familjematinén på eftermiddagen. Detta inslag sändes live på SVT Play (programmet har nu tagits bort från SVT Play). Våra gotlandsruss äntrar showen ca 10-11 minuter in i programmet. Notera dock att SVT:s expertkommentator tyvärr uttalar sig direkt felaktigt i klippet. Blackfärgen är och har alltid varit förbjuden inom russaveln. Med andra ord är färgen INTE signifikativ för gotlandsruss. Och vad gäller envishet, så är inte russen mer envisa än någon annan ras. "Envishet" beror ju såklart på hur väl hanterad hästen är, oavsett ras.

2012-12-04

I söndags var den sista showen med våra russ. Återigen så skötte de sig perfekt. Owe Sandström var regissör för jubilumsinvigningen som hade tema "förra sekelskiftet". Att släppa in en flock med russ i Globen skulle vara en symbol för detta, och något Owe nämnde varit ett dröminslag för honom. Många hade sagt att det skulle vara omöjligt att ordna, MEN ingenting är ju omöjligt!

Vi är oerhört glada att vi fick vara med om denna upplevelse och detta kommer vara ett minne för livet för oss. Enligt Stockholm International Horse Shows hemsida så var antalet besökare under helgen 70 623. Det var kanske inte alla som såg just jubilumsinvigningen, men det har ändå varit ett ypperligt tillfälle att synas. Förhoppningsvis kan detta ge positiva effekter på sikt för alla som håller på med russ.

Vi ska försöka lägga upp lite mer bilder från helgen inom kort.


Äntligen framme på Globen, och vi syntes bra i våra nya västar.

På Globen hade vi ett eget omklädningsrum där vi kunde byta om och vila.

För att få med oss alla 21 russ så smidigt som möjligt knöts fölen fast vid sin mamma.

När alla var redo begav vi oss till gångarna i Globen där vi inväntade vår tur.

Detta var en upplevelse vi alla kommer att minnas för livet. Efter en av showerna fick vi gåvor med bl.a. jubileumsrosetter och plaketter som vi kan titta på hemma och minnas tillbaka.

I arkivet från Globen-äventyret har vi hittat ytterligare en film. Detta från lördagens andra show. I detta inslag visar Fanér upp sina fantastiska travrörelser.